AUTOCENTRUM BEELEN ZET IN OP AI-GEBASEERDE DIGITALE AUTO-INSPECTIES

AUTOCENTRUM BEELEN ZET IN OP AI-GEBASEERDE DIGITALE AUTO-INSPECTIES

  • 20 jun Off

Autocentrum Beelen met vestigingen in Almere, Amsterdam, Lisserbroek en Rotterdam gaat auto-inspecties digitaliseren bij het inzetten van verhuur- en leenauto’s met behulp van op Carpixa, een technologie gebaseerd kunstmatige intelligentie. Waar het nu nog een handmatig proces is dat kan leiden tot vertragingen en fouten met een vracht aan papierwerk wordt techniek ingezet om dit proces te versnellen en te vereenvoudigen.

De automotive branche staat enorm onder druk. Vanuit de overheid en klimaatorganisaties wordt verplicht dat niet alleen de auto’s steeds schoner worden maar ook de autobedrijven schoner en efficiënter gaan werken. Naast dat Autocentrum Beelen zich als mede-initiatiefnemer actief gecommitteerd heeft aan Circulair West, een programma gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ter bevordering van efficiëntie en duurzaamheid, wordt er ook ingezet op gebruik van nieuwe technologieën om dit te verwezenlijken.

Bij het uitgeven van een huur- of leenauto aan een klant wordt een video van de auto gemaakt, Carpixa ‘ontleed’ het gemaakte resultaat en legt binnen 5 minuten automatisch alle schades en oneffenheden vast in een digitaal dossier. Het digitale schaderapport is ten alle tijden oproepbaar mochten er vragen zijn over de staat van de auto. Door de inzet van Carpixa kan

Autocentrum Beelen efficiënter te werk gaan en tevens de duurzaamheid verhogen door het achterwegen laten van iedere inspectie op papier uit te printen.

Over de inzet van Carpixa zegt Jan Blankespoor, Operations Manager bij Autocentrum Beelen: “Carpixa past heel goed in ons streven om de organisatie strakker in te zetten en ons duurzaamheid project te ondersteunen. Wellicht gaan we digitale auto-inspectie ook in andere processen van het bedrijf inzetten”.

Over het partnerschap zegt Alain Drost, ManagingPartner bij Insgate: “We zijn verheugd met een partner als Autocentrum Beelen die onze oplossing niet alleen gaat inzetten voor kostenbesparing maar ook om hun ‘groene’ doelen na te streven”.

Foto: Vlnr.: Han Verbaas (Insgate), Jan Blankespoor (Auto Beelen), Alain Drost (Insgate)