Feestelijke uitreiking rolstoelbus voor bewoners door Vrienden van Rustoord

Feestelijke uitreiking rolstoelbus voor bewoners door Vrienden van Rustoord

  • 17 nov Off

Op 10 november jongstleden vond in woonzorgcentrum DSV|Rustoord de officiële uitreiking plaats van de gloednieuwe rolstoelbus, geschonken door de Vrienden van Rustoord aan de bewoners van het woonzorgcentrum. De Vrienden van Rustoord is een stichting die actief is om activiteiten voor de bewoners mogelijk te maken door het werven van fondsen. De afgelopen jaren hebben zij zich enorm ingespannen om fondsen bijeen te brengen voor deze activiteiten. Met de uitreiking van de nieuwe bus gaat een grote wens voor Rustoord in vervulling. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de realisering van de bus en het werven van vrijwilligers om in de bus te rijden.

Op 7 oktober jongstleden werd onder grote belangstelling al feestelijk bekend gemaakt door de Vrienden van Rustoord aan de bewoners, dat het prachtige cadeau zou kunnen worden aangeschaft met de bijeengebrachte gelden. Deze bijzondere aankondiging werd extra gevierd met een schitterende taart in de vorm van een bus, waarvan alle aanwezigen heerlijk genoten. De officiële uitreiking van de bus heeft op 10 november jongstleden, Nationale Mantelzorgdag, plaatsgevonden om 15.00 uur in Rustoord. Daarbij zijn de beide ‘buren’ van Rustoord in Lisse aanwezig geweest: zowel wethouder Adri de Roon van Zorg en Volksgezondheid als een groepje kinderen van de BSO van de naastgelegen basisschool St. Jozef hebben een rol bij de officiële uitreiking van de rolstoelbus gehad. Aansluitend was er een presentatie in de Kerkzaal in Rustoord.

Leuke uitstapjes maken

Met de nieuwe rolstoelbus gaat er letterlijk voor veel ouderen weer een wereld open. Zo kunnen zij met elkaar genieten van uitjes naar bijvoorbeeld de kust, de bloembollen of een rondrit door (oud)Lisse, waar zij anders niet meer zo gemakkelijk naartoe kunnen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal ook het eerste uitje met de bus aangekondigd worden. Ook hebben zich al een aantal enthousiaste vrijwilligers aangemeld om te rijden in het busje. Rustoord is daarnaast nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de ouderen te begeleiden tijdens de uitjes, door bijvoorbeeld te helpen met in en uit stappen, en tijdens de uitjes de rolstoelen te duwen en gezellig met elkaar te praten. Heeft u hiervoor belangstelling en wilt u ook meehelpen om ouderen een onvergetelijk dagje verzorgen? U kunt zich hiervoor aanmelden bij DSV|Rustoord, (0252) 417050.

 

DSV|verzorgd leven

DSV|verzorgd leven is een protestants-christelijke organisatie die diensten verleent op het gebied van wonen, welzijn en zorg binnen de gemeenten Katwijk en Lisse. Onze zorg- en dienstverlening wordt zowel geboden aan mensen die verblijven binnen de woonzorgcentra als aan mensen die thuis wonen. Wij zijn vraaggericht, kleinschalig, lokaal betrokken en duidelijk zichtbaar voor de cliënt.  Voor meer informatie over DSV, kijk op

 www.dsv-verzorgdleven.nl

SAMSUNG CSC