‘Groene’ Caddy voor Kasteel Keukenhof

‘Groene’ Caddy voor Kasteel Keukenhof

  • 14 feb Off

Op 12 februari jl. ontving Robert Faas van Kasteel Keukenhof de sleutel van een compleet nieuwe Volkwagen Caddy uit handen van Sven Hogervorst van Autocentrum Beelen. De overdracht van deze Volkswagen Caddy die op groengas rijdt is het gevolg van een bijzondere samenwerking tussen het Lisserse kasteel en de Beelen Groep, waar Autocentrum Beelen onder valt. Vanuit haar visie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor duurzame mobiliteit ondersteunt de Beelen Groep hiermee de Stichting Kasteel Keukenhof in haar streven het kasteel en omliggende landgoed te restaureren en te behouden voor volgende generaties. Door deze groengas Volkswagen Caddy beschikbaar te stellen, wordt een vervoersprobleem op het 230 hectare grootte landgoed van Stichting Kasteel Keukenhof opgelost.

MVO en MBO

Als er een onderneming in de regio zich met recht vooruitstrevend mag noemen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) alsmede Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO), dan is het de Beelen Groep uit Lisserbroek wel. ‘MVO en MBO zijn vanzelfsprekende onderdelen binnen onze bedrijfsvoering en cultuur’, legt Frank Beelen (directeur van de Beelen Groep) uit. De afgelopen jaren heeft de Beelen Groep enorm veel geïnvesteerd in duurzame mobiliteitsoplossingen alsmede de ondersteuning van maatschappelijke ontwikkeling.  Naast de realisatie van een groengasvulstation in Lisserbroek waar men CO2 neutraal biogas – gemaakt van afval – kan tanken het lanceren van het groene deel-auto concept GoGoGreen, en de eis dat leveranciers op groengas rijden, rijden ook alle medewerkers met een auto van de zaak op groengas. Ook ondersteunt de Beelen Groep verschillende goede doelen in de regio en heeft het haar naam verbonden aan verschillende sportverenigingen als FC Lisse en VV Kagia, zodat de lokale gemeenschap kan delen in dit welzijn.

Missie Stichting Kasteel Keukenhof

Met de overdracht van de Volkswagen Caddy die op groengas rijdt, wil de Beelen Groep de Stichting Kasteel Keukenhof ondersteunen in haar streven van het totale Landgoed Keukenhof in een goede staat over te dragen aan volgende generaties. De afgelopen jaren is het Kasteel Keukenhof, mede dankzij vele vrijwilligers, gelukt het totale landgoed weer in ere te herstellen en het de uitstraling te geven die het zo’n 100 jaar geleden had. Om het behoud in de toekomst mogelijk te maken worden er veel evenementen en activiteiten georganiseerd vanuit verschillende thema’s: gastvrijheid, cultuur, educatie, flora en evenementen. De Stichting Kasteel Keukenhof heeft geen winstoogmerk en alle activiteiten worden georganiseerd om de missie te kunnen realiseren.

Oplossing voor vervoersprobleem

‘Doordat er steeds meer activiteiten rondom Kasteel Keukenhof worden georganiseerd werd transport en vervoer een steeds groter probleem’, legt Robert Faas van Kasteel Keukenhof. ‘Wij beschikken over 6 verschillende locaties die bijna dagelijks gebruikt worden voor tal van activiteiten en evenementen waarbij er continu veel getransporteerd moet worden. Dankzij deze Volkswagen Caddy van Autocentrum Beelen wordt dit probleem opgelost,’ legt Faas uit.

img_0291

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het mooie Kasteel Keukenhof op de achtergrond, ontvang Robert Faas (l) van Sven Hogervorst de sleutels van de Volkswagen Caddy. (Foto: Hella Radic – Hoogzand)