Geschiedenis

De oorsprong van De Beelen Groep ligt in 1987 toen Frank Beelen’s Autobedrijf werd opgericht, dat later Autocentrum Beelen is gaan heten. Inmiddels uitgegroeid tot een universeel garagebedrijf met 4 vestigingen en meer dan 110 medewerkers. Zie hieronder onze geschiedenis!

Oprichting (1987)

Start van het autobedrijf in een schuur van een oude boerderij naast een honden trimsalon. Niet veel later verhuisd naar het Turfspoor in Lisserbroek.

1990

Verhuizing naar Kruisbaak 3 in Lisserbroek.

1999

Verhuizing naar Gansoord 3 in Lisserbroek, onder de nieuwe naam Autocentrum Beelen.

2006

Bouw van een nieuw pand tegenover Autocentrum Beelen op de Gansoord 15 te Lisserbroek.

2007

In 2007 start De Beelen Groep activiteiten op onder het door Profile gelanceerde label ‘abc Autoservice’ (A Better Car). Deze op consumenten gerichte formule start in het nieuwe pand aan de Gansoord 15 te Lisserbroek.

 

2009

In samenwerking met Athlon Car Lease ontwikkelen wij het after sales concept “Athlon Car Lease Service Centre”. In 2009 openen wij het allereerste Athlon Car Lease Service Centre aan de Gansoord 15 te Lisserbroek. Eerder dat jaar is onze vestiging van abc Autoservice opgeheven.

2010

Opening van het Lisser Automobiel Bedrijf op de Gladiolenstraat 39 te Lisse. In dit pand heeft vroeger ook een LAB (Opel-garage) gezeten. Het Lisser Automobiel Bedrijf is een universeel autobedrijf gericht op de particulieren markt, voor onderhoud, reparatie én gebruikte auto’s.

2011

De activiteiten van De Beelen Groep groeien de voorbije jaren gestaag door de opening van nieuwe Athlon Car Lease Service Centra. Zo zijn wij in 2011 gestart met de exploitatie van het 2e Athlon Car Lease Service Centre aan De Huchtstraat 1 in Almere.

 

2012

2012 was een feestjaar. Wij hebben toen het 25-jarig jubileum van De Beelen Groep gevierd! Zo zijn wij uitgekomen met een jubileum krant, waarin wij klanten aan het woord lieten. Ook klanten die al vanaf het eerste uur klant waren.

 

Ook zijn wij in 2012 gestart met het 3e Athlon Car Lease Service Centre aan de Bovendijk in Rotterdam. Dit was een tijdelijke locatie. Wij hadden al plannen om te bouwen in Rotterdam. Omdat er al veel werk was zijn wij op deze tijdelijke locatie alvast begonnen. Ondertussen zijn wij gestart met de bouw van de nieuwe locatie.

 

2013

Het Lisser Automobiel Bedrijf is vertrokken uit Lisse en heeft, net als Masfina, intrek genomen in het pand van Gansoord 1 in Lisserbroek. De hal van Gansoord 1 is gevuld met occasions van het LAB. In de werkplaats van Autocentrum Beelen is een brug speciaal voor het LAB ingericht.

 

 

 

 

 

De bouw van het nieuwe pand aan de Hatostraat in Rotterdam is gestart.

2014

Het Athlon Car Lease Service Centre Rotterdam verhuist naar de Hatostraat 50 te Rotterdam, met uitzicht op de start- en landingsbaan van The Hague/Rotterdam Airport.

 

Athlon Car Lease verandert haar naam in Athlon, waardoor de Service Centres ook de Car Lease in hun naam verliezen. Ze gaan verder onder de namen Athlon Service Center Almere, Athlon Service Center Lisserbroek en Athlon Service Center Rotterdam.

 

2015

De recepties van Autocentrum Beelen en het Athlon Service Center Lisserbroek zijn samengevoegd. De nieuwe ingang is via Gansoord 1 te Lisserbroek.

 

 

 

 

 

De verkoopactiviteiten van Autocentrum Beelen worden voortgezet onder Beelen Mobility. Beelen Mobility adviseert in de juiste financieringsvorm van mobiliteit. En acteert als intermediair tussen relatie en lease- en financieringsmaatschappijen.

 

  

Beelen Occasions wordt in het leven geroepen en neemt de verkoop van gebruikte auto’s over van het Lisser Automobiel Bedrijf (LAB). De werkplaatsactiviteiten van het LAB neemt Autocentrum Beelen voor haar rekening. Hierdoor eindigt het bestaan van het LAB.

2018

Sinds 1 april 2018 is Ellermeyer onderdeel van De Beelen Groep. Ellermeyer bestaat al 70 jaar en is gespecialiseerd in verandering, inrichting en aanpassingen op personen- en bedrijfsauto’s. Tegenwoordig is een enthousiaste groep vakmensen ook bezig aan motoren, scooters, boten, jachten, exclusieve kantoorinrichtingen en meubelstoffering. In het pand in Amsterdam Zuid-oost is een eigen metaalbewerkerij, een houtzagerij en een (leder)beklederij.